میدان آرژنتین، خیابان شهید احمد قصیر، خیابان 18، پلاک 10، طبقه سوم، واحد 6

کانتینر(container) چیست؟ آیا تاریخچه استفاده از آن را می دانید؟

صادرات کالا فرآیندی مربوط به قرن نوزدهم و یا بیستم نیست که به امروز ما رسیده باشد. بلکه از قرن های پیش، از سیستم های مشابه برای انتقال کالا از نقطه مبدا به مقصد استفاده می شده است. کانتینر، پارامتری بسیار مهم و حیاتی در سیستم حمل و نقل بین المللی است. کانتینر ها ابزاری ایمن و قابل اطمینان هستند که در تجارت بین المللی کاربرد های فراوانی دارند. میزان استفاده از انواع کانتینر باری به مقداری افزایش یافته است، که شاخه ای از حمل و نقل بین المللی را با نام حمل و نقل کانتینری می شناسیم. اما نخستین کانتینر را چه کسی اختراع نمود؟ آیا می دانید پدر کانتینر جهان کیست؟ انواع کانتینر کدامند و بزرگترین سازنده کانتینر در جهان امروز کدام کشور است؟ در ادامه با دریا زمین اروند همراه باشید. 

تاریخچه استفاده از نخستین کانتینر ها در جهان!

در اوایل قرن نوزدهم، حدود سال های 1830 میلادی، برای امور معدنی از کانتینر های مخصوصی استفاده می شده است. در انگلیس و آمریکا این شیوه رواج داشته است و برای جا به جایی محتوای معادن از کانتینر ها استفاده می شده است. نخستین بار، کانتینر هایی که شبیه به نوع امروزی بودند، توسط ماکوم ملکین و در سال 1950 اختراع شدند. ملکین را پدر کانتراسیون می نامند. او سبب شد تا شیوه ای از حمل و نقل به نام حمل و نقل کانتینری به وجود آید و حمل کالا و محموله های متنوع توسط کشتی ها امکان پذیر باشد.  از اواسط قرن بیستم تا امروز، میلیون ها کانتینر توسط شرکت ها و سیستم های مختلف حمل و نقل ساخته شده اند. 

کانتینر و انواع آن

ظهور مستطیل های فلزی و تجاری شدن حمل و نقل!

ساخت کانتینر های مجهز مستحکم و متنوع از نظر کاربری؛ سبب شد تا فرآیند حمل و نقل کالا مبدل به فعالیتی تجاری در سراسر جهان باشد. امروز، کشور چین به عنوان بزرگترین سازنده کانتینر در جهان شناخته می شود. سالانه، حجم عظیمی از کالای صادراتی کشور ها، از طریق کانتینر ها به سراسر جهان ارسال  می شوند. از نخستین دفعاتی که کانتینر ها به کار گرفته شده اند، تا به امروز حدود 70 سال گذشته است و در همه ی انواع حمل و نقل بین المللی مورد استفاده قرار می گیرند. در حمل و نقل هوایی، حمل و نقل ریلی، حمل و نقل زمینی و دریایی مورد استفاده قرار می گیرند.

حجم و ابعاد کانتینر ها:

  • کانتینرهای 20 فوتی در ابعاد استاندارد
  • کانتینرهای 40 فوتی در ابعاد استاندارد
  • کانتینرهای 20 فوتی روباز
  • کانتینرهای 40 فوتی روباز
  • کانتینر یخچال دار
  • کانتینر حمل هوایی 
  • کانتینر مخزن و تانکر 

با ساخت انواع کانتینر در ابعاد متنوع و با کارایی های مختلف، امکان صادرات کالا گسترش یافته است و امروز، تمامی ملت های جهان می توانند نیاز های خود را به راحتی تامین کنند. با توجه به ساخت کانتینر هایی در ابعاد مختلف و با شرایط متنوع، حتی امکان ارسال انواع محموله های غذایی هم با استفاده از کانتینر یخچال دار امکان پذیر شده است. 

چرا کانتینراسیون؟

استفاده از کانتینر های باری، شیوه ای ایده آل از نظر اقتصادی است. کانتینراسیون را می توان اقتصادی، به صرفه و حتی ارزان دانست. مستطیل های فلزی علاوه بر آن که ارزان به شمار می آیند، ایمن هستند و سلامت کالا و محموله های مشتریان را تامین خواهند نمود. با استفاده از پانل های چوبی و فلزی، می توان حرکت کالا در داخل کانتینر را به حداقل رساند. کانتینر ها اصولا 20 یا 40 فوتی هستند بنابراین حجم قابل قبولی برای هر نوع کالایی را در اختیار خواهید داشت. کانتینر ها هم برای حمل محموله های تجاری ایده آل هستند و محموله های شخصی و یا حتی محموله های ارزشمندی مانند اشیا یک موزه و گالری هنری را می توان به این وسیله حمل نمود. 

ترمینال کانتینر ها و محیطی برای انبار کالا!

اصولا بسیاری از بنادر تجاری، دارای ترمینالی برای نگهداری کوتاه مدت و یا طولانی مدت هستند. در پایانه مخصوص کانتینر ها، تجهیزات مناسب برای تخلیه بار از داخل کانتینر، چینش بار در داخل کانتینر و یا حمل و جا به جایی کانتینر ها وجود دارد. امروزه کشور های توسعه یافته در بنادر تجاری خود سیستم مناسب و قابل توسعه ای را ایجاد می کنند تا بتوان به راحتی از کانتینر ها بهره برد. 

کانتینر تهویه دار چیست؟

بسیاری از انواع کالا مانند لبنیات، سبزیجات و میوه جات برای انتقال نیاز به سیستم خنک کننده و تهویه دارند. برخی از انواع کانتینر وجود دارد که مجهز به سیستم تهویه هستند. همچنین برای جا به جایی حیوانات هم از کانتینر های دارای تهویه استفاده می شود. به مرور زمان دانش طراحی و ساخت کانتینر ها بهبود یافته است و امروز، سیستم های ایده آلی مورد استفاده برند ها و شرکت های طراحی و ساخت کانتینر مورد استفاده قرار می گیرد. 

استاندارد شناسایی کانتینر

استانداردی بین المللی، تحت عنوان ایزو 6346 وجود دارد که برای شناسایی کانتینر ها و همچنین شماره گذاری آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین هر کانتینری در جهان دارای یک شناسه منحصر است. امکان تفکیک کانتینر ها در پایانه کانتینری به همین طریق وجود دارد. 

5 مزیت استفاده از کانتینر:

  • احتمال به سرقت رفتن محموله های ارزشمند بسیار کاهش خواهد یافت. 
  • سرعت جا به جایی محموله ها افزایش خواهد یافت. 
  • قابلیت تفکیک محموله ها و بررسی دقیق بارنامه و شناسایی محصولات به این طریق وجود دارد. 
  • کانتینر ها مستحکم و مقاوم در برابر شرایط جوی و آسیب های محیطی هستند. 
  • گنجایش کانتینر ها بالا است و امکان استفاده از فضای خالی کانتینری که توسط مشتریان دیگر هم استفاده می شود وجود دارد. 
  • کانتینراسیون شیوه ای مدرن و مناسب برای فعالیت های تجاری و حمل و نقل بین المللی کالا به شمار می آید. 
مشاوره تخصصی صادرات و واردات کالا

دریا زمین اروند، ارائه دهنده خدمات تخصصی کانتینراسیون در ایران

تیم حرفه ای و با تجربه دریا زمین اروند، ارائه دهنده مشاوره تخصصی در زمینه حمل و نقل انواع کالا از مبدا ایران به سراسر جهان و بالعکس، در مسیر تجارت بین المللی و حمل کالا در کنار شما عزیزان خواهد بود. در صورتی که نیاز به مشاوره تخصصی دارید، از طریق تلفن های تماس با ما در ارتباط باشید.