میدان آرژنتین، خیابان شهید احمد قصیر، خیابان 18، پلاک 10، طبقه سوم، واحد 6

حمل و ترخیص کالا

امروزه با وجود انواع تکنولوژی­های مدرن و تکنیک های جدید تجارت و بیزینس، حمل و نقل از طریق دریا کماکان یکی از رایج­ترین و بهترین شیوه­های حمل و نقل در تجارت است. طبق آمار سازمان تجارت جهانی، بیش از 90 درصد از نقل و انتقالات تجاری مابین کشورها از طریق حمل و نقل دریایی انجام می­شود که گواه از حجم و گستردگی بالای انتخاب این شیوه حمل و نقل را دارد. جایگاه حمل و نقل دریایی در یک کشور، جایگاه آن کشور را در اقتصاد جهانی نشان می­دهد. این نشان دهنده این امر است که حمل و نقل دریایی یک کشور چه تاثیر بسزایی در تعامل تجاری آن کشور با اقتصاد جهانی دارد. حمل و نقل دریایی به نسبت حمل و نقل هوایی از هزینه­های پایین­تری برخوردار است و همین امر موجب کاهش هزینه­های محصول و مقرون به صرفه­تر بودن این شیوه برای تاجران شده است؛ به گونه­ای که این تجار برای حمل و نقل کالاهای حجیم و سنگین خود نیز کانال دریا را انتخاب می­کنند.

شرکت دریا زمین اروند با استفاده از بروزترین تکنولوژی­ها و کشتی های مجهز و ایمن، با در نظر گرفتن تمامی شرایط مبدا و مقصد جابجایی محصول و با حمل و نقل بدون واسطه که ویژگی بسیار مهم و متمایز کننده این شرکت است، یک انتقال کاملا امن و تضمین شده را برای مشتریان خود انجام می­دهد.

انواع روشهای حمل و نقل دریایی

ترانشیپ: بروز مشکلات فنی یا حقوقی مانند تحریم، گاهی اوقات موجب غیرممکن کردن ترخیص کالا در مسیر گمرکی می­شود. در هنگام وقوع همچین مشکلاتی، راه حل در نظر گرفته شده ترخیص کالا در مسیر گمرکی ثانویه است که بتوان این مشکلات فنی یا حقوقی را برطرف کرد. به سبب کاهش هزینه های انتقال یا بخصوص دور زدن تحریم، ترانشیپ از رایج­ترین روش­های حمل و نقل به حساب می­آید. در روش ترانشیپ، غالبا کالا در گمرک ثانویه تخلیه شده و مجددا برای واردات یا صادرات بارگیری می­شود. بدلیل غیرمستقیم بودن حمل و نقل کالا در روش ترانشیپ، این روش در تبادلات سایر کشورها معمولا بعنوان گزینه اول روی میز ارائه نمی­شود. اما در شرایط کنونی برای تبادل با کشوری مانند ایران یا سایر کشورهای در سایه تحریم، از این روش حمل و نقل بعنوان انتخاب اول و گاها در شرایط خاص بعنوان تنها انتخاب ممکن یاد می­شود.

چارتری: در حمل و نقل دریایی به شیوه چارتری، کشتی اصطلاحا به صورت دربست و تمام ظرفیت برای انتقال محموله رزرو می­شود و محموله ای جز محموله مقرر برای جا به جایی نخواهد داشت. در این روش که برای حمل محموله­های سنگین و حجیم (بار فله­ای) مورد استفاده قرار می گیرد، معمولا به یکی از دو شیوه چارتر برای مدت زمان مشخص یا چارتر برای مبدا و مقصد مشخص قراردادی مابین طرفین تنظیم می گردد. در اغلب اوقات قراردادهای چارتر به این صورت است که اجاره کننده کشتی چارتری باید هزینه کامل تمام ظرفیت کشتی را پرداخت نماید.

کراس استافینگ: از دیگر روش­های حمل و نقل دریایی، روش کراس استاف است که در آن بارها بین کشتی‌های مختلف جا به جا می‌شوند. در این روش کانتینر حامل محموله از روی یک کشتی به کشتی دیگر منتقل می­شود یا حتی در برخی موارد محموله داخل کانتینر با یک کانتینر دیگر تعویض می‌شود. روش کراس استافینگ همانند روش ترانشیپ برای ترخیص­های مسئله­دار فنی یا حقوقی، انتخاب مناسب خواهد بود. بدلیل محدودیت بنادر یا در جریان دور زدن تحریم، ترخیص کالا با مشکل روبرو خواهد شد. بعضی از بنادر بدلیل نگذاشتن فضای کافی یا مناسب برای تخلیه مستقیم بار، توان پذیرایی از کشتی­های عظیم با محموله­های سنگین و حجیم را ندارند. به همین دلیل نیاز است تا محموله­ها به کانتینرهای کوچک­تر در کشتی­های کوچک­تر انتقال و سپس در بنادر تخلیه شوند. همچنین در شرایطی که کشوری مثل ایران تحت تحریم­های وسیع اقتصادی و تجاری قرار دارد، انتخاب گزینه­ای مثل کراس استاف در تبادلات دریایی، می­تواند مسیر تجارت را هموار و چراغ آن را روشن نگه دارد.

پس اگر برای دریافت یا ارسال محموله خود عجله ندارید، قطعا انتخاب روش حمل و نقل به وسیله دریا بهترین گزینه پیش روی شما خواهد بود. از ویژگی­های مهم حمل و نقل دریایی هزینه مناسب آن به نسبت راه های دیگر حمل و نقل است که این شیوه حمل و نقل را غالبا در رده نخست تجارت قرار می­دهد. از دیگر ویژگی­های حمل و نقل دریایی، حمل و نقل کالاهای سنگین، فله­ای و حجیم است که حجمی نامتعارف دارند و نمی­توان آنها را از طریق حمل و نقل زمینی یا هوایی جابجا کرد. همچنین حمل و نقل از طریق دریا این امکان را برای تاجر فراهم می­کند که محموله خود را به دورترین نقاطی که مسیرهای آبی دارند ارسال کند. با توجه به اهمیت انتخاب درست شیوه حمل و نقل برای کاهش هزینه­ها و امنیت و سلامت محموله انتقالی، پیش از هر چیز اهمیت مشاوره در این زمینه احساس خواهد شد. از ویژگی­های مهم و تمایز دهنده شرکت دریا زمین اروند به نسبت سایر رقبا، مشاوره­های تخصصی این شرکت به مشتریان خود است. شرکت دریا زمین اروند با همراه داشتن تجربه طولانی در زمینه مبادلات بین­المللی و انجام حمل و نقل بدون واسطه و به صورت مستقیم، از ابتدا تا انتهای این مسیر شما را یاری خواهد کرد.

انواع محموله در حمل و نقل دریایی

معمولا حمل و نقل دریایی با نرخ‌های باربری مختلف دریایی همراه است. این نرخ­ها به چند دسته تقسیم می­شوند.

حمل و نقل دریایی عمیق از دریا: زمانی که محموله ارسالی یا دریافتی شما، شامل کالاهایی همچون سنگ آهن، سیمان، روغن و کود باشد و پای مسیرهایی از عمق دریا به صورت میان قاره­ای با عبور از سطح اقیانوس و طی نمودن مسافت­های طولانی و به کارگیری کشتی­های بزرگ به میان باشد، انتقال شما حمل و نقل دریایی عمیق از دریا تلقی می­شود.

حمل و نقل دریایی کوتاه (حمل و نقل ساحلی): نقطه مقابل حمل و نقل از عمق دریا، این روش است که مختص مسافت‌های نسبتاً کوتاه ایجاد شده است. در این روش کشتی‌هایی که نسبت به کشتی‌های عمیق به مراتب کوچکتر هستند و برخی اوقات نیز قادرند به داخل کشور سفر نمایند، دیگر از سطح اقیانوس عبور نخواهند کرد، بلکه در راستای ساحل و دیگر آب‌ها به حرکت خود ادامه می‌دهند. حمل و نقل دریایی کوتاه نیز بیشتر برای کالاهایی به کار می‌رود که حجم آن‌ها کوچکتر و نرخ بار دریایی متفاوت از سایر موارد دارند.

حمل و نقل دریایی داخلی: این نوع از حمل و نقل، به مفهوم حمل و نقل از طریق کشتی‌هایی به واسطه‌ی آبراه‌های داخلی می‌باشد؛ نظیر کانال‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها. حجم این نوع حمل دریایی نسبت به حمل دریایی کوتاه و کم عمق بوده و کشتی‌ها متناسب با آبراه‌های داخلی ساخته شده‌اند.

انواع کشتی برای حمل و نقل دریایی

انواع کشتی

کشتی­های لاینر (خطوط منظم): کشتی­های لاینر که با نام خطوط منظم نیز شناخته می‌شوند، بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته و تنها در یک مسیر از پیش تعیین شده به حرکت در می‌آیند.

کشتی­های ترامپ (خطوط نامنظم): کشتی­های ترامپ یا نامنظم نیز برخلاف روش لاینر، بر روی خطوط پیش فرض و خاصی حرکت نمی‌کنند و تنها مسئله از پیش معلوم این است که کالای ارسالی به آدرس تعیین شده توسط صاحب بار ارسال می‌گردد.

ترخیص دریایی کالا

کنوانسیون ویژه حمل و نقل بین­الملل همواره بر یکنواخت بودن مقررات بارنامه­ها تاکید داشته است. حمل و نقل دریایی نیز تابع مقررات این کنوانسیون است. تاجر برای حمل و نقل محموله خود، گاهی با شرکت حمل و نقلی قرارداد می­بندد که صاحب کشتی است و گاهی با شرکتی قرارداد می­بندد که فقط کشتی را اجاره کرده است. قرارداد حمل و نقل دریایی هم ، همان بارنامه دریایی است. بارنامه دریایی باید در 4 نسخه تنظیم گردد. مدت زمان حمل محموله از زمان بارگیری کالا به کشتی شروع می شود و در زمان تخلیه آن از کشتی خاتمه می یابد.

وظایف شرکت حمل و نقل دریایی : بارگیری، جابجایی، انبار کردن، حمل، محافظت و تخلیه می باشد و باید اقدام­های ضروری برای مناسب سازی انبارها، یخچال ها و کلیه قسمت های کشتی جهت نگهداری و حمل کالا را انجام دهد.

شرکت دریا زمین اروند، پیشرو در ارائه خدمات ترخیص دریایی کالا به صورت تخصصی در گمرکات کشور افراد متخصصی را دارد تا در اسرع وقت به شما خدمات ترخیص کالا را ارائه دهند.

چرا دریا زمین اروند را انتخاب کنیم؟

انتخاب شرکت دریا زمین اروند این امکان را به شما می­دهد تا بارگیری کالای ارسالی یا دریافتی خود را از نقطه صفر مبدا تا نقطه صد مقصد به تمامی کشورها یا از تمامی کشورها به سهولت و با تضمین حمل و نقل انجام دهید. همچنین می­توانید مرسولات و محموله­های خود را از لحظه تحویل بار تا لحظه دریافت آن به صورت آنلاین رهگیری کنید. ارتباط پیوسته کارشناسان شرکت دریا زمین اروند با مشتریان خود و به طور کلی سیستم ارتباط با مشتری قدرتمند و یکتا، از دیگر ویژگی­های ارزشمندیست که به آن می­بالیم. هماهنگی سریع و بی فوت وقت با فرستنده و حمل بار بدون محدودیت وزنی از دیگر ویژگی­های مهم شرکت دریا زمین اروند است. برای دریافت مشاوره‌ تخصصی، ارتباط با کارشناسان ما و اطلاع از هر گونه جزئیات بیشتر با شرکت دریا زمین اروند تماس حاصل فرمایید.