میدان آرژنتین، خیابان شهید احمد قصیر، خیابان 18، پلاک 10، طبقه سوم، واحد 6
برای راه اندازی سیستم بازرگانی بین المللی و واردات کالا توصیه میشود در اولین قدم دانش خود را نسبت به مسیرهای واردات و علم بازرگانی بین المللی ارتقا دهید. در این راستا مطالعه کتابهای مرتبط با تجارت و بازرگانی بین المللی، امور گمرکی و ترخیص کالا، قوانین و مقررات صادرات و واردات کالا و اصول و چارچوب حقوقی قراردادهاي بین المللی بازرگانی اولویت های اول شما برای ارتقاء دانش خود خواهد بود.
واردات در بازار ایران از سهم ویژه¬ای برخوردار است، به گونه¬ای که امروزه همه نقش کالاهای وارداتی را در زندگی خود احساس می¬کنیم. در شرایط امروز که تحریم توان اقتصادی ایران را تضعیف کرده است، تجار و بازرگانان بخش دولتی و خصوصی کماکان با استفاده از ترفندهای مختلف و بهره¬گیری از روش مدرن و انعطاف¬پذیر حمل و نقل کالا به دنبال زنده نگه داشتن صنعت واردات¬اند. عده¬ای بر این باورند که حال که ایران در شرایط تحریم قرار دارد، خودکفایی و تولید داخلی مورد توجه بیشتری قرار خواهد گرفت. غافل از اینکه درصد بیشتری از همان تولید داخلی با بدنه و مواد اولیه وارداتی تولید و تامین می¬یافت. پس تاکنون باید متوجه اهمیت واردات برای اقتصاد ایران شده باشید. حال در صورتی که شما نیز میخواهید پا به عرصه واردات بگذارید، پیش از هر چیز باید با قوانین و مراحل واردات کالا به کشور آشنا شوید. این مراحل در نگاه اول طولانی و گاها پیچیده به نظر میرسند، اما در صورتی که با فرآیندها به خوبی آشنا باشید، مشکلی در انجام آنها نخواهید داشت. در ادامه به این مراحل اشاره خواهیم کرد تا درک درستی از آنها داشته باشید.
✔️ استراتژی واردات خود را ترسیم، سپس آن را مکتوب و در نهایت آن را آنالیز کنید و روی آن از کارشناسان مشاوره بگیرید. (ضمنا می¬توانید صفر تا صد مراحل استراتژی تجارت خود را به کمک کارشناسان و مشاوران با تجربه شرکت دریا زمین اروند ترسیم و مستند کنید.)
✔️ سوال¬های مهم مندرج در اول لیست متقاضیان بازار از خود پرسیده و پاسخ دهید. محصول من چه نیازهایی را در بازار داخلی برآورده خواهد کرد؟ در صورت اندیشه صادرات، آیا شرکت من باید محصول بازار داخلی خود را برای فروش در خارج از کشور تغییر دهد یا یک محصول جدید را برای بازار خارجی تولید کند؟ چه ویژگیهای خاصی از قبیل طراحی، رنگ، اندازه، بستهبندی، نام تجاری، برچسبها و ضمانت نامه باید اصلاح شود؟ تفاوت های فرهنگی و زبانی تا چه اندازه در این تجارت نقش-آفرینی خواهند کرد؟چه خدماتی اعم از جانبی یا اصلی می¬تواند استراتژی فروش شما را به قله موفقیت نزدیک¬تر کند؟
✔️ ریسک¬های مسیر واردات را بشناسید و برای هرکدام راه¬ حلی کنار بگذارید. هر بستری که فرصت بیشتری برای سرمایه¬گذاری ایجاد می¬کند، می¬تواند به همان اندازه ریسک¬هایی را در پی داشته باشد. اگرچه امروزه مسیرهای تجارت بین¬المللی نسبت به گذشته تفاوت چشمگیری کرده و از امنیت و ضمانت بالایی برخوردار است، باز هم ریسک¬هایی وجود دارند که با شناخت عمیق و سنجش درست آنها بتوان به سلامت عبور کرد.
✔️ محصولات وارداتی خود را به خوبی بشناسید. قبل از واردات، با شناخت دقیق نیاز بازار و تطبیق این نیاز با کالای وارداتی خود، بیشترین بهره را به خود اختصاص دهید.
حال با در نظر داشتن نکات مطرح شده و بررسی درست و دقیق طبق استراتژی تدوین شده خود کار را آغاز کنید. فراموش نکنید متخصصان شرکت دریا زمین اروند، در تمام لحظات طی این مراحل، می¬توانند بهترین مشاور و همراه شما باشند و شما را در این مسیر یاری رسانند.
پس از بازاریابی و شناسایی محصول مورد نظر برای واردات، نوبت به یافتن تامین کننده مناسب می¬رسد. در ادامه به مسیرهای رایج پیدا کردن تامین کننده مناسب خواهیم پرداخت.
✔️ شناسایی و انتخاب تامین کنندگان با حضور در مناسبات و ایونت¬های تجاری؛ حضور در نمایشگاه¬های خارجی به همراه هیئت تجاری خود، یکی از بهترین فرصت¬ها برای استفاده از این بستر خواهد بود.
✔️ استفاده از منابع اینترنتی و پیدا کردن مسیرهای مستقیم و غیرمستقیمی که به فروشندگان کالاها متصل می-شود. با ثبت نام در برخی سایت¬هایی که به معرفی خریداران و فروشندگان جهانی می پردازند، خود را به جامعه خریداران و فروشندگان جهانی از طریق شبکه اینترنت پیوند بزنید.
✔️ حضور در هیأت¬هاي تجاري و بازاریابی خود یکی یکی از اهرم هاي مناسب برای پیدار کردن تامین کننده است. قطعا اعزام یک تیم و هیئت مذاکره کننده تجاری به سفرهای خارجی عمق بیشتری نسبت به سفرهای انفرادی تجاری به مذاکرات خواهد بخشید.
واردات، روی کاغذ مراحل طولانی و طاقتفرسایی دارد که در صورت کسب تجربه و هموار شدن مسیر تجارتتان، این مراحل روتین خواهد شد و دیگر طولانی بودن آن به چشم نخواهد آمد. در ادامه این مراحل را نام برده و بررسی کوتاهی خواهیم داشت.
شناخت کالای هدف: پیش از هرچیز برای آغاز واردات، باید کالای هدف خود را بشناسید و ابعاد قانونی ورود آن به کشور را بررسی کنید.
شناخت تولیدکننده: قبل امضای قرارداد و شروع همکاری، شریک تجاری خود را زیر ذرهبین برده و سلامت اعتبار طرف قرارداد خود را تایید کنید.
بررسی فیزیکی کالا: قبل و بعد از سفارش کالای خود را به دقت بررسی کنید تا از سلامت فیزیکی آن مطمئن شوید.
برآوردهای مالی و زمانی: با به دست آوردن تجربه تعامل و تجارت، دستتان میآید که هزینههای واردات و مدت زمان سفارش تا دریافت به چه صورت خواهد بود.
تماس با تامینکننده: زمان آن میرسد که با تامینکننده خود تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید.
گمرک و تشریفات قانونی کالا: یکی از مراحل واردات کالا به کشور مراجعه به گمرگ و مراحل قانونی ارتباط بین دو کشور است. بهتر است که یک نفر از اعضای تیم تجاری شما به امور گمرگی و اداری واقف باشد. برخی سهلانگاریها در انجام اعمالات مربوط به گمرگ ممکن است کار شما را ماهها عقب بیندازد.
محاسبه هزینهها: هزینههای اصلی، جانبی، خارجی و داخلی خود را محاسبه کنید که در پایان کار حساب و کتاب دخل و خرجتان جور باشد.
کارت بازرگانی: برای ثبت سفارش، کارت بازرگانی ضروری است. پس برای دریافت آن اقدام کنید.
دریافت مجوزها: برای انجام معامله خود، نیاز به دریافت یک سری مجوزهای داخلی و خارجی من جمله مجوز ایران کد خواهید داشت.
پرداخت مبلغ به شرکت تولید کننده: شما با پرداخت هزینه به صورت کامل یا طبق قراردادی که امضا کردهاید، تولیدکننده را موظف میکنید که اقدامات تولید و صادرات آن به کشور شما را فراهم کند.
تولید: حال مراحل تولید کالا و مقدمات صادرات آن به کشور شما به شکل جدی آغاز میشود.
ترخیص کالا: به گمرک مراجعه کرده و مراحل ترخیص کالای خود را انجام دهید.
ثبت اظهارنامه برای ترخیص: به شکل سیستماتیک اطلاعات شما و کالای ترخیصی شما درج شده و کالای شما ترخیص میشود.
بررسی کالا: در همین حین کارشناسان شما اقدام به بررسی فنی کالای شما خواهند کرد.
پرداخت مالیات و عوارض: زمان آن رسیده که مالیات و عوارض گمرکی کالای وارداتی خود را پرداخت کنید.
ارائه مدارک: پیشتر گفتیم که مجوزها و مدارک حقوقی مورد نظر را از وزارتخانهها یا نهادهای مربوط برای کالای خود دریافت کنید. حال وقت آن است که آن مجوزهای اخذ شده را ارائه کنید.
پرداخت هزینه ترخیص کالا: از آنجایی که کالا زمان ورود در انبارهای ایران مجدد نگهداری میشود، باید هزینههای ترخیص آن را بپردازید.
وکالت: نام شخص درخواست کننده کالا و ثبت شده در سیستم گمرک باید با شخصی که این مجوزها و مدارک حقوقی مربوطه را به گمرک ارائه میدهد یکسان باشد.
دریافت کالا: از اینجا به بعد کالای خود را دریافت کرده و حفظ و حمل و نقل آن به عهده خود شما خواهد بود.
مراحلی که بررسی شد، شاید سخت و طاقت فرسا به نظر برسد، اما زمانی که کارشناسان و متخصصان دریا زمین اروند مسئولیت حمل و نقل کالای شما را در دست گرفته باشند، برای شما هیچ چیز جز دریافت آسوده و راحت کالای خود، لمس نخواهد شد.
هم اکنون کارشناسان متخصص دریا زمین اروند، آماده پاسخ دهی به شما خواهند بود. بهترین رویکرد حمل و نقل برای شما را خواهیم یافت.
شرکت دریا زمین اروند یک شرکت حمل و نقل و باربری ایرانی است که در سال 1387 با تجربه و دانش کافی در زمینه لجستیک و حمل و نقل تاسیس شد که می تواند حمل و نقل بار شما را با نرخ های رقابتی انجام دهد.
میدان آرژنتین، خیابان شهید احمد قصیر، خیابان 18، پلاک 10، طبقه سوم، واحد 6