میدان آرژنتین، خیابان شهید احمد قصیر، خیابان 18، پلاک 10، طبقه سوم، واحد 6

ترانشیپ (TRANSHIP) چیست؟

حتما تا به حال کلمه ترانزیت را شنیده اید، اما ترانشیپ را چطور؟ آیا می دانید معنای این واژه در فرهنگ حمل و نقل بین المللی چیست؟ فرآیند ترانشیپ چگونه انجام می شود و انواع آن کدامند؟ اگر کمی درباره حمل و نقل بین المللی و تاریخچه آن بدانید، حتما شنیده اید که انسان، از هزاران سال پیش تا به امروز از عناصر مختلف برای حمل کالا استفاده نموده است. حمل و نقل، واژه ای کهن است که با پیشرفت تکنولوژی، امروز به گونه ای مدرن، ایمن و گسترش یافته انجام می شود. اما در این میان، شیوه های مختلفی برای حمل و نقل وجود دارد و ابزار هایی طراحی شده اند تا تجارت بین الملل و حمل کالا به سهولت امکان پذیر باشند. آیا می دانید ترانشیپ ترکیبی از چیست؟ در ادامه این مقاله با دریا زمین اروند همراه باشید تا به بیان مفهوم ترانشیپ بپردازیم.  

مفهوم ترانشیپ در حمل و نقل بین المللی کالا:

در یک عبارت ساده، می توان به این نکته اشاره نمود که ترانشیپ، یک ترکیب خاص از چندین نوع ترانزیت است. همانطور که می دانید ، ترانزیت کالا به معنای حمل کالا و محموله های مختلف به وسیله شیوه های مختلف حمل نقل از یک مبدا به سوی یک مقصد دیگر است. حال فرض کنید، ترانشیپ، ترکیبی از چند ترانزیت باشد. به نظر شما این به چه معناست؟ فرض کنید کشوری به نام ایکس، به دلایل مختلفی از جمله تحریم و یا محدودیت های حمل و نقل بین المللی، امکان صادرات مستقیم کالا به یک نقطه خاص را نداشته باشد. برای نمونه ایکس سعی دارد تا یک محموله قهوه را به کشور ایگرگ ارسال کند اما امکان ارسال مستقیم وجود ندارد. بنابراین، ایکس محموله را به کشور آلفا صادر می کند. سپس ترتیب صادرات کالا از آلفا به ایگرگ را می دهد. این فرآیند یکی از انواع ترانشیپ به شمار می آید. 

آیا ترانشیپ یک نوع حمل و نقل ترکیبی است؟

ترانشیپ، دقیقا یک نوع حمل و نقل ترکیبی است که البته بیش از همه راهکار های حمل و نقل، بر حمل و نقل دریایی و کانتینری تکیه دارد. ترانشیپ شامل واردات و صادرات کالا می شود. بنابراین در صورتی که امکان ارسال و یا صادرات کالا به شکل مستقیم وجود نداشته باشد، از ترانشیپ و چندین نقطه گمرکی برای ارسال و یا صادرات محموله استفاده می شود. همچنین در صورتی که در مسیر واردات کالا از یک کشور به کشور دیگر محدودیت وجود داشته باشد، می توان از ترانشیپ برای انتقال محموله و یا کالا به یک مرکز گمرک در کشوری دیگر و سپس انتقال از کشور دوم به نقطه مقصد استفاده نمود. 

2 نوع ترانشیپ وجود دارد:

  1. ترانشیپ بین المللی؛ این سبک از انتقال کالا و محموله، شیوه ای رایج در تجارت جهانی به شمار می آید. در این روش، تنها وسیله و شیوه حمل بار تغییر می کند. 
  2. ترانشیپ داخلی؛ در این روش، ارسال بار با مقصد های مختلف همراه است. برای ترانشیپ داخلی، هر مقصدی نیاز به یک شماره سریال جدید خواهد داشت. 

ترانشیپ داخلی درون مرزهای یک کشور و ترانزیت بین المللی ممکن است در چندین کشور انجام شود. تغییرات مورد نیاز در زمان حمل کالا و محموله می تواند شامل تغییر وسیله باربری، شیوه حمل و نقل، یا حامل و کشور مورد نظر باشد. 

چرا به ترانشیپ بین المللی نیز داریم؟

  • این سبک از انتقال بار و محموله، ما را از پرداخت هزینه های اضافی بی نیاز خواهد نمود و سبب صرفه جویی در هزینه ها خواهد شد. 
  • میزان نظارت های گمرکی و نیاز به خدمات گمرک کاهش پیدا کرده و در نتیجه پروسه حمل با سهولت مواجه می شود. 
  • امکان پیگیری آنلاین محموله از طریق ردیاب های پیشرفته نیز وجود دارد. 

به این نکته نیز باید توجه کنید که این روش از حمل کالا، ممکن است با زمان طولانی تری همراه باشد. بنابراین نیاز به برنامه ریزی دقیق تری خواهید داشت. 

دریافت شماره سریال و کوتاژ:

در پروسه حمل کالای چند مقصدی، ممکن است یک کامیون، یک کانتینر و یا یک واگن قطار باری، به وسیله محموله چندین گیرنده تکمیل شده باشد. بنابراین مقاصد مختلفی برای این محموله وجود دارد. در این حالت، باید ابتدا در گمرک نزدیک به نقطه مقصد، بار را خالی نمود و سپس با تفکیک فیزیکی و سیستمی، هر کالا را به سوی مقصد خاص خود ارسال نمود. در این روش، با ارائه نمودن قبض انبار جدید، گمرک مقصد و گمرک میانی، می توان کورتاژ یا شماره سریال را دریافت نمود. بنابراین به جای آن که هر محموله را جدا ارسال کنید، همه را یکجا ارسال می کنید و سپس نزدیک به شهر های محل گیرنده بار را تخلیه می کنید تا به سرعت و به تفکیک ارسال شوند. در این شیوه، هزینه حمل نیز به شدت کاهش می یابد. 

آیا می توان برای تغییر حامل از ترانشیپ استفاده نمود؟

تغییر حامل به چه معناست؟ تصور کنید محموله ای تجاری از ایران به سوی کشور دیگری ارسال می شود، این محموله باید به وسیله ترانزیت ترکیبی صادر شود. برای نمونه ابتدا از طریق کشتی به یک شهر بندری ارسال می شود و سپس از طریق کامیون به یک شهر دیگر در همان کشور و یا در کشور دیگری ارسال می شود. در این روش نیازی به دریافت مجدد اظهارنامه نخواهید داشت.

اقدام برای ترانشیپ کالا

    1. ابتدا وارد سایت گمرک کشور شوید
    2. اطلاعاتی از جمله قبض انبار و بارنامه در منوی  دور اظهاری ترانزیت، اظهار می شوند
    3. باید نوع ترانشیپ از جمله داخلی و یا خارجی بودن آن را نیز مشخص کنید 

آیا نیاز به خدمات تخصصی ترانشیپ دارید و اطلاعاتی در این زمینه ندارید؟ دریا زمین اروند، تیم تخصصی حمل و نقل بین المللی در کنار شما خواهد بود. کافی است تا از طریق تلفن های تماس با ما همراه باشید. 

مشاوره تخصصی صادرات و واردات کالا

خدمات ترانشیپ کالا را از کجا بگیریم؟

خدمات حمل و نقل بین المللی، نیازمند دانش تخصصی، تجربه کاربردی و تجهیزات مدرن است. دریا زمین اروند، با تکیه بر دانش و متد های نوین حمل و نقل بین المللی که امروز در کشور های پیشرفته جهان مورد استفاده هستند، در فرآیند های ترانزیت و ترانشیپ کالا در کنار شما عزیزان خواهد بود. کافی است تا با ما تماس بگیرید.